Zwitserse roomvlaai

Zwitserse roomvlaai is bij de meeste mensen wel bekend. Deze vlaai bestaat uit een zachte vlaaibodem die gevuld is met banketbakkersroom en slagroom. Bovenop de vlaai een combinatie van nougatine en chocolade. Het is geen ingewikkeld recept en het smaakt heerlijk. Ik heb deze keer kleine vlaaitjes gemaakt maar je kan er ook voor kiezen op 1 grote vlaai te maken. Met dit recept kan je 6-8 kleine vlaaitjes maken. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de melk tot deze lauw is en meng de gist erdoor.
  • Doe de bloem, suiker, boter, zout en eidooier in een kom.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk de melk erbij. 
  • Kneed alles door elkaar tot je een soepel deeg hebt.
  • Bestrooi een kom licht met bloem.
  • Maak een bal van het deeg en leg in de kom.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rijzen.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet de vlaaivormpjes in.
  • Rol het deeg op een werkblad dat licht met bloem bestoven is uit tot een dikte van ½ cm. 
  • Bekleed de vormpjes met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Leg in elk vormpje een stukje bakpapier.
  • Doe in het bakpapier een handjevol blindbakbonen. 
  • Zet de vlaaitjes in de oven en bak ze 10 min. 
  • Haal de vlaaitjes uit de oven en verwijder de blindbakbonen en het bakpapier.
  • Zet de vlaaitjes terug in de oven en bak ze nog 5 min. 
  • Haal de vlaaitjes uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Vul de vlaaitjes voor de helft met banketbakkersroom.
  • Vul ze tot de rand met slagroom. Strijk de slagroom mooi glad af. 
  • Hak de chocolade heel fijn of rasp de chocolade.
  • Meng de chocolade met de nougatine. (Kijk zelf welke hoeveelheid je lekker vind, de ene wil meer chocolade en de ander meer nougatine. Ik deed ongeveer half om half. )
  • Strooi het nougatine-chocolade mengsel over de taartjes zodat de hele bovenkant is bedekt. 
  • Bewaar de vlaaitjes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil