Zweedse prinsessentaart

Een Zweedse prinsessentaart is een taart die bestaat uit een biscuit die gevuld is met frambozenjam, banketbakkersroom, slagroom en mascarpone. De taart is bekleed met groen marsepein en heeft een roze roos op de taart. Een mooie taart om te zien en hij is ook erg lekker. Ik heb de biscuit gebakken in een halve bolvorm, heb je die niet dan kan je ook een springvorm van 24 cm doorsnee gebruiken. Het enige nadeel is dat je dan een platte taart krijgt maar daar is hij niet minder lekker om. Bewaar de taart in de koelkast. Ja kan met 10-12 personen van deze taart eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom en mix het in 10 min. luchtig.
  • Meng de bloem en de maizena door elkaar.
  • Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel de bloem er rustig doorheen.
  • Vet een halve bolvorm in en schenk het beslag in de vorm.
  • Bak de biscuit 35-40 min. gaar en bruin.
  • Haal de biscuit uit de oven en stort de biscuit op een rooster. 
  • Laat de biscuit volledig afkoelen.

 

  • Meng de mascarpone met 150 ml slagroom.
  • Klop de overige slagroom met de klop-fix stijf.
  • Snij de biscuit 2x horizontaal doormidden.
  • Bestrijk de onderste laag met de frambozenjam.
  • Strijk de helft van de slagroom over de jam.
  • Stapel een biscuitlaag op de slagroom en duw een beetje aan.
  • Verdeel de banketbakkersroom over de biscuit.
  • Verdeel de rest van de slagroom over de banketbakkersroom.
  • Leg de bovenste laag biscuit op de slagroom en duw een beetje aan.
  • Bestrijk de biscuit rondom met het mascarpone/slagroom mengsel. 
  • Zet de biscuit in de koelkast om op te stijven.
  • Bestrooi je werkblad met poedersuiker.
  • Rol de groene fondant dun uit.
  • Haal je taart uit de koelkast en bekleed de taart met het groene fondant.
  • Zet je taart in de koelkast.
  • Rol een stukje roze fondant uit.
  • Maak 6 kleine bolletjes van het fondant.
  • Rol de bolletjes tot een platte cirkel.
  • Vorm de cirkels tot een bloem door ze om elkaar heen te vouwen.
roos
  • Snij een stukje van de onderkant van de bloem af zodat het recht is. 
  • Strijk een beetje water op de onderkant van de bloem en plak de bloem op de taart.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil