Zomerse granola

Heerlijke granola met de smaken van kokos en limoen. Daaraan toegevoegd heerlijke noten en zaden. Kortom, een erg lekkere granola voor de zomerse dagen. Met dit recept maak je een pot vol granola waar je even mee vooruit kan. Ik eet deze granola altijd met kokosyoghurt/kwark omdat die smaak heerlijk bij de granola past. Overigens smaakt de granola ook heerlijk met gewone kwark en yoghurt, je mist dan wel de kokossmaak.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schep de havermout in een kom.
  • Hak de macadamianoten grof en voeg toe aan de havermout.
  • Voeg het lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten toe aan de havermout en meng door elkaar.
  • Meng de olijfolie door het havermout mengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat.
  • Bak de granola 12-15 min.
  • Laat de granola afkoelen.

 

  • Snij de gedroogde ananas en abrikozen in stukjes.
  • Meng de ananas, abrikozen, gojibessen en sultana´s door de granola.
  • Bewaar de granola in een afgesloten pot. 
  • Serveer de granola met kokosyoghurt.
  • Rasp limoenschil over de granola vlak voor serveren. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil