Ingrediënten
- 200 gr. boter
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 4 eieren
- Snufje zout
- 200 gr. bloem
- 10 gr. bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- 8 gr. cacaopoeder
Voor deze cake maak je 1 beslag. Je verdeelt het beslag in 2 gelijke delen. Aan het ene deel beslag voeg je cacao toe en aan het andere deel beslag voeg je vanille toe. Schep het beslag om en om in de vorm en je hebt een zebracake. Super leuk om te maken en de smaken zijn ook heerlijk. In heb voor dit recept een springvorm van 18 cm doorsnee gebruikt. Je kan eventueel ook een cakeblik gebruiken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romige massa.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar.
- Voeg het zout toe en meng door elkaar.
- Meng de bloem en bakpoeder door elkaar heen en zeef boven de kom met het boter mengsel.
- Mix door elkaar tot een beslag.
- Verdeel het beslag in 2 gelijke delen.
- Voeg aan het ene deel de vanille extract toe en meng door elkaar.
- Voeg aan het andere deel de cacaopoeder toe en meng door elkaar.
- Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
- Schep eerst een lepel vanillebeslag in het midden van de springvorm.
- Schep daarna een lepel van het cacao beslag op het vanillebeslag.
- Schep zo om en om het beslag in de springvorm tot het beslag op is.
- Tik de springvorm voorzichtig op je werkblad zodat het beslag mooi verdeeld is over de springvorm.
- Bak de cake in 55-65 min. gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
- Verwijder de springvorm en laat de cake volledig afkoelen.
- Bewaar de cake luchtdicht.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil