Ingrediënten
- 130 gr. bloem
- Snufje zout
- 65 gr. witte basterdsuiker
- 1 eidooier
- 100 gr. boter
Dit is een heel eenvoudig recept voor koekjes maar de koekjes zijn wel erg lekker. Het is een echt basisrecept en je kan er allerlei smaken aan toevoegen. Ik mag deze koekjes erg graag samen met mijn zoontje maken. Super leuk om te doen en daarna lekker met elkaar de koekjes opeten. Met dit recept maak je tussen de 20-24 koekjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng de bloem, zout en suiker in een kom door elkaar.
- Voeg de eidooier en de boter toe en kneed tot een deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg 45-60 min. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestrooi je werkblad met bloem.
- Kneed het deeg kort door en rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm.
- Steek met vormpjes koekjes uit het deeg.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 15 min. gaar en bruin.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil