Ingrediënten
Voor de zalmkoekjes:
-
280 gr aardappels
-
250 gr. zalmfilets
-
½ bosje koriander
-
2,5 el bloem
-
1 ei
-
1 citroen
-
Zeezout
-
Peper
Voor de korianderdip:
-
½ bosje koriander
-
125 gr. zure room
-
1 teen knoflook
-
peper
Ik eet graag vis maar viskoekjes had ik nog nooit gemaakt. Hoog tijd dus om een keer viskoekjes te maken. Ik het de koekjes met zalm gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Het recept is voor 5 zalmkoekjes. Begin op tijd met het maken van de koekjes want ze moeten minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. De zalmkoekjes smaken heerlijk met de korianderdip maar je kan ze ook prima zonder de dip eten.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Schil de aardappels en snij in stukken.
-
Kook de aardappels gaar in 12-15 min.
-
Giet het water van de aardappels en stamp ze met een beetje zeezout en peper fijn.
-
Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Pocheer ondertussen de zalm.
-
Was de citroen, dep droog en rasp de schil van de citroen.
-
Snij 3 dunne plakjes van de citroen.
-
Doe de citroen plakjes met 2 liter water in een pan en breng aan de kook.
-
Als het water kookt zet je het vuur uit.
-
Voeg de zalm toe aan het water met citroen en doe het deksel op de pan.
-
Laat dit zo 8-10 min. staan.
-
Schep de zalm uit het water en laat een beetje afkoelen.
-
Trek de vis in vlokken uit elkaar.
-
Hak de korianderblaadjes (half bosje) fijn.
-
Doe de puree, zalm, koriander, ei, bloem en de rasp van de citroen in een kom en meng door elkaar.
-
Voeg als dat nodig is nog zeezout en peper toe.
-
Kneed 5 gelijke burgers van het mengsel.
-
Bestuif een bord licht met bloem en leg de zalmburgers op het bord. Dek het bord af met plasticfolie.
-
Zet de zalmburgers minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
-
Maak ondertussen de korianderdip.
-
Hak de korianderblaadjes zeer fijn.
-
Pers een teentje knoflook.
-
Doe de zure room, koriander en knoflook in een bakje en roer door elkaar.
-
Voeg naar smaak peper toe en roer dit erdoor.
-
Dek het bakje af met plasticfolie en bewaar de dip in de koelkast tot gebruik.
-
Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat warm worden.
-
Bak de zalmburgers in de olie tot beide kanten bruin zijn.
-
Serveer de zalmburgers met citroenschijfjes en korianderdip.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil