Zalm uit de oven met citroen-dille mayo

Ik eet graag zalm uit de oven. Je kan de zalm ook prima in de pan bakken maar de zalm wordt dan eerder droog. Ik kies er daarom meestal voor om de zalm in de oven te bakken. Ik eet bij dit gerecht meestal krieltjes en worteltjes. Het recept is snel gemaakt want in 20 min. kan het op tafel staan. Het recept is voor 2 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Bestrijk de zalmfilets ligt met olijfolie.

  • Bestrooi de zalmfilets met viskruiden aan beide kanten.

  • Leg de zalmfilets op de bakplaat en bak de zalm 10-15 min. tot de zalm net gaar is. (de baktijd is afhankelijk van de dikte van de zalmfilets)

 

  • Maak de mayo:

  • Doe de mayonaise in een kommetje.

  • Was de citroen en dep droog.

  • Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de mayonaise.

  • Pers ¼ deel van de citroen uit en voeg toe aan de mayonaise.

  • Snij de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise.

  • Voeg een snufje grof zeezout toe aan de mayonaise.

  • Roer alles goed door elkaar en je saus is klaar. 

  • Serveer je zalm met krieltjes, worteltjes, een partje citroen en de mayo.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil