Zalm met ras el hanout uit de oven

Wij eten geregeld zalm maar om dat nu elke keer op dezelfde manier te eten vind ik een beetje saai. Ik heb dit recept laatst uitgeprobeerd en wij werden er erg blij van. De zalm heeft een aantal uur gemarineerd in de kruiden en daarna gebakken in de oven. Ik serveerde de zalm met krieltjes en wortels. De zalm met ras el hanout is ook erg lekker met rijst of couscous. In plaats van citroen is limoen ook erg lekker. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de schil van ½ citroen.
  • Doe de citroenschil, 1 tl citroensap, knoflookpoeder, ras el hanout en de olijfolie in een kom en meng door elkaar. 
  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Verdeel de marinade over de zalmfilet en leg op een bord. 
  • Dek de zalm af met plasticfolie en laat de zalm 2-3 uur marineren in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Haal de zalm uit de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm op de bakplaat.
  • Bak de zalm in 12-15 min. in de oven.
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil