Ingrediënten
- 1 ciabatta
- Warm gerookte zalm
- 1 kleine rode ui
- 3 el mayonaise
- 1 citroen
- Peper
- Grof zeezout
- Dille
- Veldsla
- Kappertjes
Wij eten allemaal graag gerookte zalm. Ik heb het niet heel vaak in huis maar als we het wel in huis hebben genieten we er met elkaar van. Ik heb deze keer heerlijke zalm hapjes gemaakt. Perfect op te serveren bij een feestje of als je gasten hebt. Ik gebruikte een ciabatta voor deze hapjes. De hapjes vielen erg in de smaak en ze waren dan ook zo op. Veel plezier met het maken en eten van deze heerlijke zalm hapjes!
Instructie
Hoe maak je het:
- Bak de ciabatta af zoals staat aangegeven op de verpakking of koop een kant en klare ciabatta.
- Haal de zalm van de huid en verdeel in plukjes.
- Pel de ui en snij in dunne ringen.
- Doe de mayonaise, sap van ¼ citroen, peper en zout naar smaak in een schaaltje en meng door elkaar.
- Hak de dille fijn en voeg 1 el gehakte dille toe aan de mayonaise.
- Snijd de ciabatta in plakken.
- Beleg de ciabatta met veldsla.
- Verdeel de zalm over de sla.
- Leg enkele uienringen over de zalm.
- Verdeel een aantal kappertjes over de zalm.
- Schep de mayonaise in een spuitzak en spuit kleine toeven saus naast de zalm.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil