Wortelsalade

Ik eet graag worteltjes en gebruik ze ook graag in een salade. Ik kwam dit recept tegen in een kookboek van Jamie Oliver. Ik vind de salade heerlijk en maak hem dan ook geregeld. De salade smaakt heerlijk bij veel soorten maaltijden dus je kan hem geregeld maken. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het bruin ziet.

  • Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bordje.

  • Was de wortels en verwijder de uiteinden. 

  • Rasp de wortels.

  • Verwijder de zaadjes en het steeltje van de peper.

  • Snij de peper fijn. 

  • Snij de blaadjes van het bosje koriander fijn.

  • Schil de gember en snij fijn.

  • Was de citroen, dep droog. Rasp de schil van de citroen. 

  • Meng de wortelrasp met de peper, koriander, gember een scheutje olijfolie, citroenrasp en een snufje zout door elkaar. 

  • Pers het sap uit ½ citroen en meng door de salade.

  • Doe de salade in een schaal en strooi het amandelschaafsel over de salade. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil