Wortel pannenkoeken met pecannoten

Pannenkoeken met wortelrasp erdoor. Ik was heel benieuwd hoe dat ging smaken maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ze erg lekker vindt. Ook de kinderen zijn er dol op en ze krijgen zo gelijk wat extra groenten binnen. Ik voeg aan het pannenkoeken beslag gehakte pecannoten toe en serveer ze met ahornsiroop en pecannoten. Met dit recept maak je 7-8 pannenkoeken. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Rasp de wortel met een fijne rasp.
  • Doe volkorenmeel, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de melk en eieren toe en meng door elkaar.
  • Voeg de geraspte wortel toe en meng door het beslag. 
  • Hak de pecannoten grof en spatel door het beslag.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan.
  • Schep met een soeplepel beslag in de pan.
  • Wrijf het beslag glad met de achterkant van een lepel. 
  • Bak de pannenkoek aan de ene kant bruin.
  • Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant gaar en bruin.
  • Doe bovenstaande stappen tot het beslag op is. 
  • Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en pecannoten. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil