Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 100 ml zonnebloemolie
- 1½ ei
- 125 gr. licht bruine basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 100 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- 125 gr. wortel
- 60 gr. pecannoten
Voor de topping:
- 150 gr. mascarpone
- 100 gr. slagroom
- Pecannoten
Wortels eten wij heel geregeld. Ik had de wortels alleen nog nooit in een bak recept gebruikt. Hoog tijd dus om dat eens uit te proberen. Ik heb aan deze cupcakes kaneel en pecannoten toegevoegd. De smaken gaan goed samen en de cupcakes waren dan ook heerlijk. Als topping heb ik gekozen voor een mascarpone slagroom mengsel. Kortom, een heerlijk recept voor ongeveer 9 cupcakes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix zonnebloemolie, ei, basterdsuiker en vanille extract door elkaar.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout door elkaar.
- Zeef het bloemmengsel boven het zonnebloemolie mengsel.
- Mix door elkaar.
- Rasp de wortel met een fijne rasp.
- Meng de geraspte wortel door het beslag.
- Hak de pecannoten grof en meng door het beslag.
- Bekleed een cupcake vorm met papieren vormpjes.
- Verdeel het beslag over 9 vormpjes.
- Bak de cupcakes in 25-30 min. gaar. Controleer met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn.
- Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
- Meng voor de topping mascarpone en slagroom door elkaar. (Je kan eventueel suiker aan het mengsel toevoegen)
- Verdeel de topping over de cupcakes.
- Leg op elke cupcake een pecannoot.
- Bewaar de cupcakes luchtdicht en in de koelkast, ze zijn zo 3-4 dagen houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil