Witte chocolademousse met rum

Natuurlijk mag een heerlijk toetje tijdens kerst niet ontbreken. Ik heb heerlijk witte chocolademousse met rum gemaakt. Dit toetje is overigens op andere momenten ook erg lekker! Het is een toetje dat je makkelijk vooraf kan maken en goed kan bewaren in de koelkast. Zet het toetje 1 uur voor je het gaat eten uit de koelkast.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

  • Hak de chocola in kleine stukjes en doe ik een kom.

  • Breng de slagroom in een pan aan de kook. Zet het fornuis uit en voeg de gelatine toe aan de slagroom. Roer tot de gelatine is opgelost. Voeg de rum toe en roer goed door.

  • Schenk de slagroom op de chocolade en roer goed door totdat alle chocola is gesmolten.

  • Doe een plasticfolie op de mousse en laat ongeveer 2 uur in de koelkast staan.

  • Klop de mousse luchtig met een mixer. Doe de mousse in een spuitzak en vul de glazen met de mousse. Laat de mousse in de koelkast staan tot 1 uur voor je de mousse gaat eten.

  • Decoreer de mousse met een lange vinger, blauwe bessen, schuimpje en zilveren spikkels.

lekker

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil