Witte chocolade-cranberry koeken

Ik heb een keer koekjes geproefd met witte chocolade en cranberry´s. Deze koekjes waren zo lekker dat ik gelijk besloot om ze ook een te maken. Dat heb ik dan ook gedaan en ik moet je zeggen dat deze koeken er lekker zijn. Het recept is niet moeilijk te maken en de witte chocolade en cranberry´s passen goed bij elkaar. Dit recept is dus zeker een aanrader om uit te proberen! Het recept is voor 10-12 koeken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Wel de cranberry´s 30 min. in lauw-warm water.

 

  • Giet de cranberry´s in een zeef en laat goed uitlekken. 

  • Doe de boter, suiker, basterdsuiker en zout in een kom.

  • Mix door elkaar tot een romige massa.

  • Was de citroen en dep droog.

  • Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan het beslag. 

  • Voeg het ei toe en meng door het beslag.

  • Meng de bloem met de baking soda.

  • Zeef het mengsel boven het beslag en meng door elkaar.

  • Dep de cranberry´s droog in keukenpapier.

  • Hak de chocolade in stukjes. 

  • Meng de cranberry´s en chocolade door het beslag.

  • Maak een worst van het beslag en rol in plasticfolie. 

  • Leg de rol beslag 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Verwijder het beslag uit het plasticfolie. 

  • Snij plakken van ½ cm breedte af. (het snijden gaat soms wat lastig i.v.m. de chocolade en cranberry´s)

  • Leg de plakken op de bakplaat en duw nog een beetje plat.

  • Bak de koeken in 15-17 min. gaar en bruin.

  • Laat de koeken afkoelen op een rooster.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil