Witlof in bladerdeeg

Ik eet geregeld witlof en dat vond ik altijd wel lekker maar niet super lekker. Toen dit recept van witlof in bladerdeeg langs kwam ben ik dat gaan uitproberen. Na een paar pogingen kwam ik uit bij het recept zoals ik het nu maak. Ik eer nu vaker witlof want ik vind de witlof in bladerdeeg heerlijk. Het recept is voor 2 personen. Het gerecht vult best wel dus ik eet er vaak een ei of stukje kip bij. Je kan het natuurlijk ook met aardappels eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Snij de achterkant en de harde middenkern uit de witlof.

  • Doe de witlof in een pan, voeg water toe en breng aan de kook.

  • Laat de witlof 9 min. koken.

  • Giet de witlof af in een vergiet/zeef en laat het water er goed uit druipen. (blijft de witlof erg nat, knijp dan het water uit de witlof)

  • Verdeel de witlof in 2 porties en rol elk portie in 2 plakjes ham.

  • Snij 1 plakjes bladerdeeg doormidden.

  • Rol de witlof rolletjes in 1,5 plakje bladerdeeg.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Leg de witlof rolletjes op de bakplaat.

  • Strijk met een kwastje een beetje water over de bovenkant van het bladerdeeg.

  • Bak de witlof rolletjes in 30 min. gaar en bruin.

witlof in bladerdeeg

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil