Ingrediënten
- 4 ongepaneerde varkensschnitzels
- 75 gr. bloem
- Peper
- Zout
- 1 groot ei
- Paneermeel
- 1 citroen

Als wij in Duitsland zijn eten we daar graag een wienerschnitzel. Heerlijk met een stukje citroen en gebakken aardappels of patat. Nu zijn wienerschnitzels helemaal niet moeilijk zelf te maken. Ik maak ze dan ook zo af en toe zelf. Ze smaken heerlijk en het is dus ook 1 van onze favoriete maaltijden. Dit recept is voor 4 wienerschnitzels.
Instructie
Hoe maak je het:
- Leg de schnitzels tussen plasticfolie en sla ze met een vleeshamer of onderkant van een pan plat.
- Doe de bloem in een diep bord.
- Voeg peper en zout toe aan de bloem en meng door elkaar.
- Kluts het ei in een diep bord.
- Schep de paneermeel in een diep bord.
- Haal de schnitzels eerst door de bloem zodat ze rondom bedekt zijn met een dun laagje bloem.
- Haal de schnitzels door het geklutste ei, laat het overtollige ei eraf druipen.
- Haal de schnitzels door de paneermeel en leg de schnitzels op een bord.
- Verwarm in een koekenpan een klontje boter met een scheutje olijfolie.
- Bak de schnitzels op middenhoogvuur rondom bruin en gaar.
- Serveer de schnitzels met een partje citroen en gebakken aardappels of patat.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil