Ingrediënten
-
4 sinaasappels
-
50 ml whiskey
-
50 gr. suiker
-
2 el sinaasappelmarmelade
-
225 ml slagroom
-
150 gr. frambozen
-
Eventueel: meringues

Dit toetje is erg lekker. Toen ik het thuis maakte was iedereen erg enthousiast en ik mag het zeker vaker maken. De combinatie van whiskey en sinaasappel is erg lekker. De frambozen smaken er weer lekker fris bij. Wat ook erg lekker is bij dit toetje is een aantal schuimpjes/meringues te verkruimelen en toe te voegen aan het toetje. Voeg dit met opdienen pas toe zodat de meringues niet zacht worden.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Pers het sap uit 3 sinaasappels.
-
Doe het sap, whiskey, suiker en marmelade in een pan en meng door elkaar.
-
Snij met een dunschiller 4 repen schil van een sinaasappel en voeg die toe aan de pan.
-
Zet de pan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.
-
Breng het geheel aan de kook en laat 3-4 min. doorkoken.
-
Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen.
-
Giet het sinaasappel-whiskey mengsel door een zeef zodat alleen de siroop over blijft.
-
Klop de slagroom met de siroop stijf.
-
Schep de slagroom in glaasjes.
-
Maak laagjes van room en frambozen.
-
Zorg ervoor dat de bovenste laag frambozen is.
-
Was de sinaasappel die nog over is en dep droog.
-
Rasp de schil van de sinaasappel en strooi de schil over het toetje.
-
Voeg eventueel net voor serveren verkruimelde meringues toe aan het toetje.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil