Ingrediënten
- 4 middelgrote aardappels
- 125 gr. peultjes
- 200 gr. kipgehakt
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- Peper
- Zout
- Volkoren wraps
Voor de saus:
- 3 el. kwark
- 1 tl tijm
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout

Wij eten zo af en toe een keer wraps. Het voordeel van wraps is dat je zoveel groenten in dit gerecht kan verwerken als je zelf wilt. Ik heb voor dit recept ook gebakken aardappels toegevoegd aan de warps. De gebakken aardappels zijn een verrassend effect in de warps en erg lekker. Ik maakte een saus van kwark en kruiden om bij de wraps te serveren. Het recept is voor 3-4 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schil de aardappels en snij in stukken.
- Kook de aardappels in 7-10 min. bijna gaar.
- Laat de aardappels afkoelen.
- Snij de aardappels in blokjes.
- Bak de aardappels in een scheutje olijfolie of boter bruin en knapperig.
- Kook ondertussen de peultjes in 5 min. gaar.
- Schenk een scheutje olijfolie in een wokpan en laat de olie heet worden.
- Voeg het kipgehakt toe aan de pan en bak het gehakt rul.
- Pel de uien en snij in partjes.
- Pers de knoflook uit.
- Snij de uiteinden van de courgette af en rasp de courgette met een grove rasp.
- Voeg de ui, knoflook en courgette toe aan het gehakt. Laat de groenten meebakken terwijl je af en toe omschept.
- Voeg peper en zout toe aan de groenten en meng door elkaar.
- Meng voor de saus de kwark, tijm, olijfolie, peper en zout door elkaar. Dek de saus af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Warm de wraps op zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Bestrijk de wraps met de saus.
- Schep de groenten met gehakt op en voeg als laatste een schepje gebakken aardappels toe.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil