Ingrediënten
-
500 gr. volkorenmeel
-
Snufje zout
-
4 eieren
-
1 l melk
-
Ontbijtspek
-
Boter
Deze volkoren-spek pannenkoeken vullen enorm maar zijn wel erg lekker. Als je de hele dag druk bent geweest is dit een ware traktatie. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewone bloem te gebruiken in plaats van volkorenmeel. Het recept is voor 10-15 pannenkoeken.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Doe de bloem en het zout in een kom en meng door elkaar.
-
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door de bloem.
-
Schenk de melk langzaam toe terwijl je blijft mixen.
-
Mix tot je een glad beslag hebt.
-
Voeg een klontje boter toe.
-
Schep een lepel beslag in de pan.
-
Draai met de pan zodat het beslag zich verspreid in de pan.
-
Leg een plakje ontbijtspek op de pannenkoek.
-
Draai de pannenkoek om als hij bruin is aan de ene kant en bak ook de andere kant bruin.
-
Bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
-
Houd de pannenkoeken warm op een bord die staat op een pan met kokend water. Leg een deksel op de pannenkoeken.
-
Eet de pannenkoeken met suiker of stroop.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil