Volkoren pitabroodjes

Pitabroodjes staan bij ons heel geregeld op tafel. We eten ze allemaal graag. Meestal maak ik witte pitabroodjes. De laatste tijd eet ik meer volkoren producten en zo ook volkoren pitabroodjes. Als extra smaakmaker voeg ik oregano toe. Je kan de oregano ook weglaten als je hier niet van houd. Met dit recept maak je 6 pitabroodjes. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Schep volkorenmeel, zout, gist, suiker en oregano in een kom van de mixer.
  • Voeg het water toe en kneed 11-15 min. door elkaar tot je een vliesje kan trekken van het deeg. 
  • Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg op kamertemperatuur 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. 

 

  • Verwarm de oven met de bakplaat in de oven voor op 230 graden.
  • Bestuif je werkblad ligt met bloem.
  • Kneed het deeg kort door op je werkblad. 
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen.
  • Maak bolletjes van elk deegstukje.
  • Rol de deegbolletjes vervolgens met een deegroller plat tot een dikte van 0,5 cm. 
  • Leg de pitabroodjes op een bakpapier.
  • Schuif het bakpapier op de bakplaat en bak de pitabroodjes in 9-11 min. gaar. 
  • Laat de pitabroodjes iets afkoelen voor serveren. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil