Volkoren-fruit muffins

Dit is een recept van heerlijke volkoren muffins met fruit. Ik heb blauwe bessen en frambozen als fruit gebruikt. Je kan vers fruit gebruiken maar ook fruit uit de vriezer. Gebruik je fruit uit de vriezer, laat het dan eerst ontdooien voor je het in de muffins gebruikt. Je kan deze muffins ook met gewone bloem maken. Ik koos voor volkoren bloem. In dit recept gebruik ik honing. In plaats van honing kan je ook lemon curd gebruiken voor een meer citrusachtige smaak in de muffins. Dit recept is voor 6 grote muffins. Je kan ook kleinere muffins maken. De baktijd voor kleine muffins is 16-20 min.  

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom het volkorenmeel, suiker, zout en bakpoeder.
  • Meng in een andere kom het ei, zonnebloemolie, melk en honing.
  • Meng het eimengsel door het volkorenmeel mengsel.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen en meng door het beslag.
  • Spatel voorzichtig de blauwe bessen en frambozen door het beslag.
  • Zet papieren cupcake vormpjes in een muffinvorm.
  • Schep met behulp van een (ijs)lepel het beslag in de vormpjes.
  • Strooi wat havervlokken over de bovenkant van de muffins. 
  • Bak de muffins in 25-30 min. gaar. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster. 
  • Bewaar de afkoelde muffins luchtdicht. Ze zijn zo een paar dagen houdbaar. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil