Vlaaifruit kersen

Je kan in de winkel blikjes vlaaifruit kopen in de smaken kersen en aardbei. Het is erg makkelijk om dit zelf te maken. Vlaaifruit kersen kan je eten bij monchou taart, op cake, schwarzwalderkirschtaart enz. Het is dus voor veel recepten te gebruiken. Het leuke is dat het totaal niet moeilijk is om dit zelf te maken. Lees snel het recept hieronder en succes!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Laat de kersen uitlekken in een vergiet/zeef en vang het sap op.

  • Roer in een bakje de maizena met 100 ml kersensap glad.

  • Giet de rest van het sap met de suiker, kaneel en de schil van de citroen in een pan.

  • Breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook.

  • Voeg het maizena papje toe aan de pan en roer goed door.

  • Laat het heel even mee koken tot het een gebonden massa is.

  • Giet het mengsel in een kom.

  • Voeg de kersen toe en roer goed door elkaar.

  • Laat ongeveer 30 min. afkoelen in de koelkast.

  • Je vlaaifruit is klaar voor gebruik.

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil