Ingrediënten
-
1 blikje tonijn
-
5 el mayonaise
-
4 el kappertjes
-
3 ansjovisfilets uit blik
-
1 el olijfolie
-
3 takjes bladpeterselie
-
Plakjes fricandeau
-
Rucola
-
Peper

Dit recept kwam ik tegen in een kookboek Feest! van 24 kitchen. Toen ik het recept zag was ik gelijk enthousiast. Ik heb het gemaakt en het smaakt erg lekker al heb ik het recept iets aangepast naar eigen smaak. Een heerlijk voorgerecht dus voor de kerst. Je kan het natuurlijk ook heerlijk op een broodje eten. Je kan de tonijnsaus vooraf maken en bewaren in de koelkast zodat je voorgerecht snel op tafel staat
Instructie
Hoe maak je het:
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Pureer de tonijn met de mayonaise, 2 el kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie tot een gladde saus. Voeg nog een beetje peper toe en meng dit goed door de saus.
-
Snij de peterselieblaadjes fijn. Was de rucola.
-
Leg de plakjes fricandeau op een bord. Leg de rucola in het midden op het bord. Schenk de tonijnsaus over de fricandeau.
-
Garneer met de gesneden peterselie en kappertjes.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil