Vissticks

Vissticks zijn bij veel mensen en vooral bij kinderen erg geliefd. Nu staan vissticks dan ook geregeld bij ons op het menu. Dat zijn nooit de vissticks uit de winkel maar altijd de zelfgemaakte vissticks. Weet je dat je super makkelijk zelf vissticks kan maken? Heb je ook al zin in vissticks gekregen, ga dan snel aan de slag met dit recept!

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje.
  • Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 2-3 cm breedte.
  • Kluts het ei in een diep bord.
  • Strooi de bloem in een ander (diep)bord.
  • Doe de panko in een ander (diep)bord.
  • Voeg viskruiden naar smaak toe aan de bloem en meng door elkaar.
  • Zet een schoon bord klaar waar de vissticks straks op kunnen liggen.
  • Haal de vis eerst door de bloem zodat de vis rondom bedekt is met bloem. Schud het teveel aan bloem eraf.
  • Haal de vis door het ei zodat de vis rondom met ei bedekt is. Laat het teveel aan ei van de vis druipen.
  • Wentel de vis door de panko zodat rondom is bedekt met panko.
  • Leg de vis op een bord en dek de vis af met plasticfolie.
  • Zet de vis 1 uur in de koelkast.

 

  • Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan en laat de olie warm worden.
  • Bak de vissticks in de olie rondom bruin. Schep de vissticks voorzichtig om want ze breken snel.
  • Serveer de vissticks warm. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil