Ingrediënten
-
1 prei
-
2 uien
-
1 venkel
-
1 teen knoflook
-
½ zakje selderij
-
100 gr. doperwten
-
50 gr. boter
-
60 gr. bloem
-
400 ml melk
-
1 visbouillontablet
-
1 rol vers bladerdeeg
-
250 gr. zalm
-
250 gr. pangasiusfilet
-
Peper
-
Zout

Ik wilde graag een keer een vispastei maken met veel groenten erin. Na een aantal keer proberen en het recept aanpassen vinden wij de vispastei heerlijk. Ik heb de pastei al een aantal keer gemaakt en met succes. Iedereen die hem gegeten heeft is enthousiast. Je kan alleen de pastei eten maar je kan hem ook serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree. De pastei is voor ongeveer 3 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Pel de ui en snij in de ui fijn.
-
Snij de prei en venkel in stukken.
-
Pers de knoflook uit.
-
Pluk de blaadjes van de selderij van de stokjes en snij de blaadjes fijn.
-
Snij de vis in stukjes van 2x2 cm en bestrooi met peper en zout.
-
Schenk een scheutje olijfolie in de wokpan en fruit de knoflook en ui.
-
Voeg de prei en venkel toe en bak kort mee.
-
Voeg de doperwten toe en laat even kort mee bakken.
-
Smelt de boter in een pan.
-
Voeg de bloem toe en roer goed door en laat de bloem een paar min. garen.
-
Schenk de melk al roerend toe en voeg het bouillonblokje toe.
-
Breng alles aan de kook en laat een paar min. koken tot het een gebonden saus is.
-
Voeg de vis en de selderij toe en laat een paar min. koken
-
Schep de groenten bij de vis in de pan en schep door elkaar.
-
Vet een ovenschaal in en schep de visragout in de schaal
-
Snij uit bladerdeeg een cirkel die de ovenschaal bedekt.
-
Snij in het midden van het bladerdeeg een kleine cirkel
-
Leg het bladerdeeg op de visragout en duw de randjes vast.
-
Bestrijk het bladerdeeg in met een beetje melk.
-
Bak de vispastei 45 min. in de oven.
-
Serveer direct.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil