Victoria sponge cake met bramen

Een Victoria spong cake is een Engelse cake. Het is een heel eenvoudig recept waarbij je alle ingrediënten in een kom doet en door elkaar mixt. De cake is altijd gevuld met jam. Meestal is dit aardbeienjam. Ik heb gekozen voor bramenjam. Ik heb veel bramen in de tuin waarvan ik een heerlijke jam heb gemaakt. Deze jam past ook prima bij deze cake. Hou je niet van bramenjam of gebruik je gewoon liever een ander soort jam dan kan dat natuurlijk ook prima. Je kan met 8-10 personen van deze cake eten.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de boter, suiker, bloem, bakpoeder, zout en eieren in een kom.
  • Mix alles goed door elkaar.
  • Vet 2 vormen van 20 cm doorsnee en bekleed met bakpapier.
  • Verdeel het beslag over de 2 vormen.
  • Bak de cake in 25-28 min. gaar.
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. 
  • Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Verdeel de slagroom over 1 cake. 
  • Verdeel de jam over de slagroom.
  • Plaats de andere cake op de vulling en duw een beetje aan.
  • Strooi een royale laag poedersuiker over de cake. 
  • Decoreer de cake met verse bramen. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil