Verjaardagstaart met sprinkles en aardbeien

Wij hebben afgelopen weekend feest gevierd want onze zoon is 1 jaar geworden. Bij een feestje hoort natuurlijk een heerlijke taart. Ik heb al een hele tijd het idee om een taart met sprinkles te maken. Ik heb sprinkles door de biscuit gemengd zodat het er extra feestelijk uitziet als je de taart aansnijdt. Ik heb de taart gevuld met Zwitserse room en verse aardbeien. De taart was erg lekker en zag er feestelijk uit. Je kan met 8-10 personen van de taart eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  • Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom en mix het in 10 min. luchtig.

  • Meng de bloem en de maizena door elkaar.

  • Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel de bloem er rustig doorheen.

  • Spatel de spikkels door het beslag.

  • Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en schenk het beslag in de vorm.

  • Bak de biscuit 30-35 min. gaar en bruin.

  • Haal de biscuit uit de oven en haal de biscuit uit de vorm. 

  • Laat de biscuit volledig afkoelen.

 

  • Was de aardbeien en dep ze droog.

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in kleine stukjes.

  • Week de gelatine in koud water.

  • Klop de slagroom met de suiker stijf.

  • Doe de banketbakkersroom in een kom.

  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.

  • Schep 1-2 el banketbakkersroom door de gelatine en roer door elkaar.

  • Meng de gelatine met de rest van de banketbakkersroom.

  • Spatel de slagroom door de banketbakkersroom. Je hebt nu Zwitserse room.

  • Schep ⅓ deel van de Zwitserse room in een schaaltje. Deze room gebruik je om de taart mee af te smeren.

  • Spatel de aardbei stukjes door de overige Zwitserse room.

  • Snij de biscuit 2x horizontaal doormidden.

  • Vul de onderste laag biscuit met ½  deel van de Zwitserse room met aardbeien.

  • Stapel een laag biscuit op de room.

  • Strijk de overige Zwitserse room met aardbeien op de biscuit en stapel de laatste plak biscuit op de taart. 

  • Smeer de taart af met de rest van de Zwitserse room.

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.

  • Doe de slagroom in een spuitzak.

  • Spuit slagroom toeven op de taart.

  • Was de overige aardbeien en dep ze droog.

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze doormidden.

  • Zet de aardbeien rondom met de snijkant tegen de taart.

  • Leg op de slagroomtoefjes een halve aardbei.

  • Strooi sprinkles over de taart vlak voor serveren. 

  • Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast. 


Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil