Varkenshaas saté

Ik eet niet heel vaak varkenshaas maar zo af en toe vind ik dat wel lekker. Ik maak dan als we varkenshaas eten er wel eens saté van. Nu eet ik graag saté maar de hele familie vindt dit recept erg lekker. Ik serveer meestal gebakken aardappels/aardappels uit de oven en een frisse salade bij de varkenshaas. Ik maak hierbij dan graag zelf de satésaus. Soms rijg ik de varkenshaas saté aan een stokje maar dat doe ik niet altijd. Kies vooral zelf wat je wilt. Wij eten met 2-3 personen van een varkenshaas.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij voor de marinade de ui fijn en doe in een kom.
  • Pers de knoflook uit boven de kom. 
  • Voeg de gemberpoeder, korianderpoeder, basterdsuiker, chilivlokken, ketjap, sap van ½ citroen en de olijfolie toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Snij de varkenshaas in blokjes van 2x2 cm.
  • Voeg de varkenshaas toe aan de kom en meng goed met de marinade.
  • Dek de kom van en laat het vlees minimaal 30 min. marineren. 

 

  • De saus kan je vooraf maken of tegelijk als je het vlees bakt:
  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Doe de olijfolie in een pan en verwarm het.
  • Voeg de ui en knoflook toe.
  • Fruit de ui en knoflook in de pan in 3-4 min. 
  • Voeg de chilivlokken toe en meng door de ui.
  • Voeg de pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, basterdsuiker en het sap van ½ citroen toe.
  • Meng alles door elkaar en laat de saus 3-4 min. koken. Blijf wel roeren!
  • Voeg eventueel water toe als de saus te dik is.

 

  • Bak het vlees op de bbq of in de grillpan tot het gaar is.
  • Serveer direct met de pindasaus.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil