Ingrediënten
-
1 citroen
-
4 takjes munt
-
1 bosje peterselie
-
1 bosje koriander
-
1 teen knoflook
-
100 ml olijfolie
-
1 ui
-
1 rode peper
-
2 el kappertjes
-
2 stukken varkenshaas
-
Zout
-
Peper

Ik had nog varkenshaas in de vriezer liggen en deze wilde ik graag eten. Ik heb toen dit recept ervan gemaakt en het viel hier thuis erg in de smaak. Het recept is voor 4 personen. Bij dit recept is het heerlijk om een salade te eten.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Was de citroen, dep droog en rasp de schil eraf.
-
Haal de blaadjes van de munttakjes af.
-
Pel de knoflookteen en pers hem boven het hakmolentje.
-
Snij de bovenste gedeelte van de peterselie en koriander. (De steeltjes blijven over)
-
Snij de rode peper open en verwijder de zaadjes. Snij de peper in stukjes.
-
Verwijder de schil van de ui en snij de ui in stukjes.
-
Hak in een hakmolentje de muntblaadjes, peterselie, koriander en knoflook fijn.
-
Haal het mengsel uit het hakmolentje en doe in een bakje.
-
Roer de olie, ui, peper, kappertjes en citroenrasp erdoor.
-
De salsa verde is nu klaar en kun je bewaren tot verder gebruik.
-
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper naar smaak.
-
Bak de varkenshaas bruin en gaar op middelhoog vuur.
-
Snij de varkenshaas in plakken en serveer met de salsa verde.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil