Varkenshaas met groenten uit de oven

Dit gerecht doet mij altijd een beetje feestelijk aan. Het ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Het fijne van dit recept is dat de oven het meeste werk doet. In dit recept zitten allerlei soorten groenten verwerkt. Je kan zelf ook nog andere soorten groenten toevoegen als je die er lekker bij vindt. Als je alleen dit recept serveert kan je er met ongeveer 3 personen van eten. Serveer je er nog andere recepten bij dan kan je met 4 personen van dit recept eten. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wikkel de plakjes ontbijtspek op de varkenshaas heen.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een pan en bak de varkenshaas rondom bruin. 
  • Leg de varkenshaas even apart tot verder gebruik.
  • Schil de wortel en pastinaak en snijd in kleine blokjes.
  • Was de aardappels en snijd in kleine blokjes.
  • Kook de wortel, pastinaak en aardappels 3-4 min. 
  • Snijd ondertussen de courgette, ui, venkel en bleekselderij in blokjes.
  • Snij de knoflook fijn. 
  • Meng alle groenten door elkaar.
  • Voeg de Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie toe.
  • Meng alles door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Leg de varkenshaas in het midden op de bakplaat.
  • Schep de groenten eromheen. 
  • Bak de varkenshaas en groenten 25 min. in de oven. 
  • Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes.
  • Bak ze 3-4 min. in dezelfde pan als de varkenshaas.
  • Voeg runderbouillon, kookroom, kruiden en peper naar smaak toe. 
  • Breng aan de kook en laat de saus inkoken tot het de gewenste dikte heeft. 
  • Dikt de saus niet genoeg in dan kan je van maizena en water een papje maken en toevoegen aan de saus. Je saus wordt hierdoor dikker. 
  • Haal de varkenshaas met de groenten uit de oven. 
  • Snijd de varkenshaas in plakken.
  • Schep de champignonsaus over de varkenshaas en serveer. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil