Varkenshaas in champignon roomsaus

Varkenshaas in champignon roomsaus is een heerlijke combinatie. Je kan het vaak in restaurants eten maar om als je het zelf maakt smaakt het nog lekkerder. Gaar de varkenshaas op laag vuur in een pan en snij hem in stukken voor je serveert. Je kan de saus over de varkenshaas heen gieten maar natuurlijk ook los serveren. Kortom, een heerlijk gerecht om te maken en te eten!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Smelt boter in de pan op hoog vuur.
  • Strooi zout en peper naar smaak over de varkenshaas. 
  • Bak de varkenshaas rondom bruin en zet het vuur laag.
  • Bak de varkenshaas op laag vuur nog zo´n 12-15 min. 

 

  • Maak ondertussen de saus.
  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.
  • Snij de teen knoflook fijn.
  • Was de champignons en snij ze in plakjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2-3 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze 3-4 min. mee tot de champignons zacht zijn.
  • Voeg de bloem toe en laat 2-3 min. garen.
  • Los ondertussen het bouillonblokje op in 200 ml kokend water.
  • Voeg de bouillon toe aan de pan.
  • Voeg de slagroom toe en meng door elkaar.
  • Breng de saus aan de kook en laat de saus inkoken tot hij de gewenste dikte heeft.
  • Snij de peterselie fijn en voeg toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snij de varkenshaas in stukjes en leg op een bord.
  • Serveer met de champignon roomsaus. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil