Vanillewafels met slagroom en aardbeien

Ik heb sinds een tijdje een wafelijzer. Ik vind het super leuk om zelf wafels te bakken. Het beslag is makkelijk te maken en het bakken van de wafels gaat ook redelijk snel. Ik vind het een leuke bezigheid om in het weekend te doen. De wafels worden hier altijd met gejuich ontvangen dus nog meer reden om aan de slag te gaan. Deze wafels hebben en heerlijke smaak van vanille. Ik serveer deze wafels met verse aardbeien en een flinke dot slagroom. Met dit recept maak je 8-10 wafels. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Smelt de boter in een pan en laat staan tot verder gebruik. 
  • Doe de bloem, bakpoeder, zout, en vanillesuiker in een kom en meng door elkaar.
  • Splits de eieren. 
  • Klop de eiwitten stijf, voeg geleidelijk de suiker toe.
  • Meng de eidooiers en de vanille extract door de karnemelk. 
  • Voeg de karnemelk toe aan het bloem mengsel en meng door elkaar tot een klontvrij beslag.
  • Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het beslag. 
  • Laat je wafelijzer warm worden.
  • Vet je wafelijzer in met zonnebloemolie.
  • Schep met behulp van een soeplepel beslag in het ijzer.
  • Bak de wafels in 4-6 min. bruin en gaar.
  • Leg de wafels in de oven zodat ze warm blijven.
  • Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker stijf.
  • Was de aardbeien en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Serveer de wafels met de dot slagroom en zoveel aardbeien als je zelf lekker vindt. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil