Ingrediënten
Voor de cakejes:
- 150 gr. boter
- 140 gr. witte basterdsuiker
- 2 eieren
- Snufje zout
- 2 ½ tl vanille extract
- 175 gr. bloem
- ½ tl bakpoeder
Voor het glazuur:
- 70 gr. poedersuiker
- 3 bramen
- Sprinkles
Toen ik klein was kocht mijn moeder op de markt zo af en toe cakejes met glazuur. De kleur van het glazuur varieert met de seizoenen/feestdagen mee. Het waren heel eenvoudige cakejes maar o zo lekker. De vorm van de cakejes waren halve cirkels. Ik heb ze ook in deze vorm gemaakt maar je kan de cakejes in elke gewenste vorm bakken. Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd om ook zulke cakejes te maken. Ik heb vanille toegevoegd aan deze cakejes. De cakejes zijn super eenvoudig te maken maar smaken echt heerlijk. Zowel mijn kinderen als wij zelf vonden ze heerlijk en ze waren dan ook snel op. Met dit recept maak je 9 cakejes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Mix de boter en basterdsuiker door elkaar.
- Voeg de eieren toe en meng door elkaar.
- Voeg het zout en de vanille extract toe en meng door elkaar.
- Meng de bloem en bakpoeder door elkaar en zeef boven het beslag.
- Meng de bloem door het beslag.
- Verdeel het beslag met behulp van een (ijs)lepel in de vormpjes.
- Bak de cakejes in 23-25 min. gaar en bruin.
- Controleer met een sateprikker of de cakejes gaar zijn.
- Stort de cakejes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
- Schep de poedersuiker in een bakje.
- Knijp het sap uit de bramen en meng met de poedersuiker tot een glazuur.
- Als het glazuur te dik blijft voeg dan nog wat water toe.
- Verdeel de glazuur over de cakejes.
- Decoreer met sprinkles.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil