Tzatziki

De meeste mensen zullen deze heerlijke Griekse saus wel kennen. Je kan deze saus super makkelijk zelf maken. De saus smaakt fris en past bij een heel aantal soorten vlees. De basis van de saus is Griekse yoghurt en komkommer. Je voegt er ook nog knoflook, olijfolie, peper en zout aan toe en dan heb je een heerlijke saus. Wil je snel een lekkere saus op tafel, maak deze tzatziki dan zelf!

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
  • Rasp de komkommer grof.
  • Doe de komkommer in een vergiet en laat het vocht eruit lopen. (gebruik eventueel een lepel om het vocht eruit te duwen.)
  • Schep de yoghurt in een bakje.
  • Pers de teen knoflook uit boven de yoghurt.
  • Voeg de olijfolie toe aan de yoghurt.
  • Voeg de geraspte komkommer toe.
  • Voeg peper en grof zeezout naar smaak toe en meng alles door elkaar.
  • Bewaar de saus zo nodig afgedekt in de koelkast of serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil