Ingrediënten
Voor het brood:
- 500 gr. bloem
- 7 gr. gedroogde gist
- 10 gr. suiker
- 7 gr. zout
- 50 gr. zachte boter
- 300 ml lauw-warm water
Verder nodig:
- 1 eidooier
- 1 el water
- 1 el melk
- Sesamzaad
- Nigellazaadjes

Ik eet zo af en toe Turks brood. Ik vind dit erg lekker om te eten. Een tijdje geleden heb ik heerlijk Turks brood bij mijn schoonzusje gegeten. Ik heb haar toen direct het recept gevraagd en ben het zelf gaan uitproberen. Het resultaat is heerlijk vers brood. Het recept is voor 1 brood of 4 broodjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng bloem en gist in een kom van de mixer.
- Voeg suiker, zout, boter en water toe en mix in 15 min. tot een deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen.
- Bestrooi het werkblad met bloem en stort het deeg op je werkblad.
- Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 gelijke stukken. (als je 4 broodjes wilt maken, wil je 1 brood maken, laat al het deeg dan bij elkaar.)
- Bol de broodjes op en leg ze op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
- Dek de bakplaat af met een theedoek en laat de broodjes 30 min. rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Meng de eidooier met de melk en het water.
- Bestrijk de broodjes met het eimengsel.
- Strooi sesamzaadjes en nigellazaadjes over de broodjes.
- Bak de broodjes in 22-25 min. gaar en bruin.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil