Tuinbonen-krieltjesschotel

Tuinbonen heb ik meestal wel in de vriezer. We hebben ze ook in de groentetuin. We eten niet heel vaak tuinbonen maar ik vind ze wel lekker. In dit recept zijn de tuinbonen rijkelijk aanwezig. Het gerecht is in combinatie met krieltjes, spekjes, worst, paprika en tijm. Al met al heerlijke smaken en een heerlijk recept. Het recept is voor 3-4 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de krieltjes over de bakplaat. 
  • Besprenkel de krieltjes met olijfolie en bestrooi met tijm naar smaak.
  • Hussel de krieltjes door elkaar.
  • Bak de krieltjes in 40-45 min. gaar en bruin.
  • Snij ondertussen de worst open en haal het worstvlees eruit.
  • Draai balletjes van het worstvlees.
  • Bak de worstballetjes in een wokpan in een scheutje olijfolie.
  • Schep de worstballetjes uit de pan als ze gaar zijn.
  • Bak de spekreepjes in een pannetje tot ze goed zijn.
  • Pel de uien en snij in parten.
  • Snij het steeltje van de puntpaprika´s af en verwijder de zaadjes aan de binnenkant.
  • Snij de puntpaprika´s in stukjes.
  • Snij de tomaten in stukjes.
  • Kook de tuinbonen in 5-8 min. in ruim water. 
  • Voeg de uien, puntpaprika en de tomaten toe aan de wokpan. 
  • Bak een paar minuten op hoog vuur terwijl je regelmatig om schept.
  • Voeg de groentebouillon toe aan de wokpan.
  • Schep de worstballetjes en tuinbonen in de wokpan.
  • Laat het geheel 3-4 min. koken.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng de spekjes door de tuinbonen. 
  • Maak op smaak met tijm en strooi de peterselie erover. 
  • Serveer de tuinbonenschotel met de krieltjes uit de oven.  

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil