Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Ik maak geregeld een traybake. Ideaal om alles op een bakplaat in de oven te bereiden. Als de traybake uit de oven komt sprenkel je de mosterd-dillesaus erover en je kan gelijk gaan eten. De saus is eigenlijk meer een dressing omdat ik olijfolie gebruik om hem te maken. Een heerlijke maaltijd met zalm, groenten en krieltjes zo uit de oven. Heb je ook al zin in dit heerlijke recept gekregen? Ga dan snel aan de slag, veel kookplezier! Dit recept is voor 2-3 personen.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de grote krieltjes wat kleiner zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn.
  • Doe de krieltjes in een schaal en meng 2 el olijfolie door de krieltjes.
  • Hak de dille fijn en meng 1 el dille door de krieltjes.
  • Strooi naar smaak peper en zout over de krieltjes en meng door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de krieltjes over de bakplaat.
  • Bak de krieltjes 25 min. in de oven.

 

  • Snij ondertussen de roosjes broccoli van de steel en doe in een pan.
  • Schil de wortel en snij in stukjes. Voeg de wortel toe aan de pan met broccoli.
  • Kook de broccoli en wortels 4-5 min. 
  • Giet het water eraf en laat goed uitlekken.
  • Snij ondertussen de courgette in blokjes.
  • Pel de ui en snij in stukjes. 
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de broccoli, wortel, courgette en ui over de bakplaat en bak het geheel nog 8 min. in de oven.

 

  • Dep ondertussen de zalm droog en strooi er wat viskruiden over. 
  • Sprenkel wat olijfolie over de zalm en bestrijk de zalm met de olie. 
  • Leg de zalm op de bakplaat en bak nog 12 min. in de oven. (Deze tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm)
  • Maak de saus ondertussen klaar:
  • Schep de mosterd, basterdsuiker, witte wijnazijn en olie in een schaaltje en meng door elkaar.
  • Voeg de gehakte dille toe en meng door elkaar.
  • Verdeel de saus over de traybake als deze uit de oven is. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil