Traybake met harissa aardappelen en chipolataworstjes

Een traybake vind ik leuk om te maken en het ziet er mooi uit. Je hoeft zelf maar wat kleine voorbereidingen te doen en dan doet de oven vervolgens het meeste werk. Je kan er voor kiezen om de broccoli en winterwortel niet kort voor te koken. Zelf vind ik dat wel lekkerder omdat deze groenten dan net iets zachter zijn. Ik gebruik in dit recept ½ el harissa. Voor ons is het gerecht zo precies goed op smaak. Hou je van erg pittig eten dan moet je misschien meer harissa toevoegen. Wij eten met 3 personen van dit recept.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snij de grote krieltjes doormidden en doe ik een kom.
  • Voeg de harissa en olijfolie toe en meng door de krieltjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de krieltjes over de bakplaat.
  • Bak de krieltjes 25 min. in de oven.
  • Snij ondertussen de broccoli in roosjes en doe in een pan.
  • Schil de winterwortel en snijd in plakjes. Voeg de plakjes toe aan de pan met broccoli.
  • Kook de broccoli en winterwortel 4-5 min. 
  • Giet de broccoli en winterwortel af in een zeef en laat het water er goed uitlekken.
  • Bak de chipolataworstjes in een scheutje olijfolie rondom bruin maar niet gaar.
  • Pel de uien en snij in partjes.
  • Snij de paprika in stukjes.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de broccoli, winterwortel, uien, paprika, cherrytomaten en chipolataworstjes over de bakplaat. Meng door elkaar.
  • Doe de bakplaat weer in de oven.
  • Bak nog 20 min. in de oven. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil