Traybake met broccoli en verse worst

Bij een traybake is het makkelijk dat de oven het meeste werk doet. Je schept allerlei verschillende ingrediënten op een bakplaat en je bakt ze in de oven. Nu is het zo dat als je dat doet de broccoli nog vrij hard is en de verse worst ziet er erg bleek uit. Ik kook dus de broccoli kort voor en bak de worst rondom bruin in de pan. Zo vinden bij deze traybake erg lekker. Hou je meer van broccoli doe beetgaar is kook hem dan niet voor. Dit recept is voor 2 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snij de grote krieltjes doormidden en doe ik een kom.
  • Pel de uien en snij in partjes en voeg toe aan de krieltjes.
  • Voeg de olijfolie en de ras el hanout toe aan de krieltjes en schep alles door elkaar zodat het goed gemengd is. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de krieltjes over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet teveel op elkaar liggen. 
  • Bak de krieltjes 25 min. in de oven.
  • Snij ondertussen de broccoli in roosjes en doe in een pan.
  • Kook de broccoli 4-5 min. 
  • Giet de broccoli af in een zeef en laat het water er goed uitlekken.
  • Bak de verse worst in een scheutje olijfolie rondom bruin maar niet gaar.
  • Snij de courgette in blokjes.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de broccoli, courgette en verse worst over de bakplaat. Meng door elkaar.
  • Doe de bakplaat weer in de oven.
  • Bak nog 20 min. in de oven. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil