Tonijnquiche

 Zo af en toe maak ik een quiche. Wij vinden het erg lekker en de oven doet het meeste werk. Deze keer heb ik een tonijnquiche gemaakt. De quiche is gevuld met heerlijke smaken die goed bij elkaar passen. Ik gebruikte een quichevorm van 38 cm doorsnee. Heb je niet z´n vorm dan kan je ook prima een springvorm gebruiken. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Vet de quichevorm in met boter en bekleed met het quichedeeg.
  • Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Strooi een laagje paneermeel op het deeg. 
  • Laat de tonijn uitlekken in een vergiet of zeef.
  • Snij de uiteinde van de courgette en rasp de courgette grof.
  • Doe de geraspte courgette in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Pel de rode ui en snij in halve ringen.
  • Snij de uiteinden van de bosui en snijd de bosui in ringen.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Snij de olijven in plakjes.
  • Doe de tonijn, courgette, ui, bosui, zongedroogde tomaatjes en olijven in een schaal en meng door elkaar.
  • Verdeel het tonijnmengsel over de quichevorm.
  • Klop de eieren met de kookroom en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Giet het mengsel over de quichevorm uit.
  • Bak de quiche in 40-45 min. gaar. 
  • Serveer met de veldsla. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil