Tonijnburger

Een heerlijke burger gaat er bij ons altijd in. Deze tonijnburgers staan dan ook geregeld bij ons op tafel. De burgers zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk. In plaats van peterselie gebruik ik ook wel eens dille in de burger. Ik serveer de tonijnburger op een broodje met sla, tomaat, gebakken ui en een heerlijke saus. Kortom, een heerlijk recept van een broodje tonijnburger. Met dit recept maak je 2-3 burgers.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  • Schep de tonijn uit de zeef in een schaal.
  • Voeg de peterselie, ei, zout en peper naar smaak toe.
  • Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe aan de tonijn. 
  • Voeg de olijfolie en het citroensap naar smaak toe.
  • Voeg het paneermeel toe.
  • Kneed alles door elkaar tot een samenhangend geheel. 
  • Verdeel het mengsel in 2-3 delen en maak er burgers van.
  • Leg de burgers op een bord en dek af met plasticfolie. 
  • Laat de burgers minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

 

  • Maak ondertussen de saus.
  • Schep de mayonaise en kwark in een schaaltje.
  • Hak de kappertjes fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de mayonaise.
  • Voeg de tomatenketchup, peterselie, peper en citroensap naar smaakt toe.
  • Meng alles door elkaar en bewaar de saus in de koelkast tot gebruik.

 

  •  Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat warm worden.
  • Bak de tonijnburgers rondom bruin.
  • Grill de binnenkant van het burgerbroodje.
  • Snipper de ½ ui en bak in olijfolie glazig.
  • Snij de tomaat in plakjes.
  • Serveer de tonijnburger met sla, tomaat, gebakken ui en de saus op het burgerbroodje.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil