Tompouce soesjes

Ik eet zo af en toe met veel plezier een tompouce. Deze keer heb ik geen gewone tompouce gemaakt maar tompouce soesjes. De soesjes heb ik gevuld met banketbakkersroom. De roze laag op het soesjes in ruby chocolade en daarop een toefje slagroom. Ik vind dat de soesjes er mooi uitzien en ze smaken ook nog een heerlijk. Krijg jij er ook al zin in? Ga dan snel aan de slag met het recept hieronder. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Schep de banketbakkersroom in een spuitzak.
  • Snij met een scherp mesje een sneetje in de onderkant van de soes.
  • Vul de soezen met de banketbakkersroom.
  • Hak de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Dompel de bovenkant van de soesjes in de chocolade.
  • Zet de soesjes op een bord en laat de chocolade uitharden in de koelkast. 

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak.
  • Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de soezen. 
  • Bewaar de soezen in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil