Tomatensoep

Mijn moeder maakt erg lekkere tomatensoep. Ik heb haar dus het recept gevraagd. Ik maak hem zelf precies zoals zij dat doet. Met dit recept heb je een grote pan vol heerlijke soep. Je kan de soep een paar dagen bewaren en natuurlijk prima invriezen zodat je altijd heerlijke soep achter de hand hebt. Kortom, snel aan de slag met dit recept.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Was de tomaten en pureer ze.

  • Snij de prei in ringen.

  • Pel de uien en snij in halve ringen.

  • Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak.

  • Draai gehaktballetjes van het gehakt.

  • Doe in een grote pan (5 liter) de tomaten, prei, uien, gehaktballetjes en de maggi blokjes.

  • Schenk 3 liter water in de pan erbij.

  • Breng het geheel aan de kook en laat 1,5 tot 2 uur koken.

  • Roer af en toe in de soep.

 

  • Voeg de tomatenpuree toe aan de soep.

  • Was de selderij blaadjes en snij fijn. Voeg toe aan de soep.

  • Voeg vermicelli naar smaakt toe aan de soep.

  • Schenk 1 liter water in de soeppan erbij en roer nogmaals goed door.

  • Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep nog 20 min. door koken.

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil