Tiramisutaart met koffie

Ik drink zelf geen koffie maar in een baksel kan ik koffie wel degelijk waarderen. Ik heb al heel vaak tiramisu gemaakt maar dan nog nooit met koffie. Ik bestel in een restaurant geregeld tiramisu met koffie. Hoog tijd dus om deze heerlijke tiramisu zelf te maken. Gebruik in dit recept sterke koffie zodat je de koffie smaak goed proeft. Ik maakte dit keer een taartje maar je kan dit recept ook als toetje serveren. Ik gebruik voor dit recept een springvorm van 18 cm doorsnee. Het recept is voor 8-10 stukken taart.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Leg de lange vingers op een bord of in een ovenschaal.
  • Besprenkel de lange vingers met de koffie. 
  • Bekleed een springvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier en acetaatfolie langs de rand. (Heb je geen acetaatfolie dan kan je ook bakpapier gebruiken.) 
  • Klop de mascarpone los. 
  • Voeg de slagroom en vanillesuiker toe aan de mascarpone en klop tot een stijve massa.
  • Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak. 
  • Leg de helft van de lange vingers op de bodem van de springvorm.
  • Spuit ⅔ deel van het mascarpone mengsel op de lange vingers.
  • Leg de overige lange vingers op het mascarpone mengsel. 
  • Spuit toeven van het mascarpone mengsel op de lange vingers.
  • Zet de taart 2-3 uur in de koelkast voor serveren.
  • Bestrooi de taart vlak voor serveren met cacaopoeder. 
  • Bewaar de taart in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil