Ingrediënten
Voor de cakejes:
-
190 gr. boter
-
190 gr. suiker
-
1 citroen
-
4 eieren
-
190 gr. amandelmeel
-
45 gr. bloem
-
¼ tl bakpoeder
-
Snufje zout
-
60 ml citroensap
-
100 gr. blauwe bessen
Voor het glazuur en afwerking:
-
160 gr. poedersuiker
-
35 ml citroensap
-
50 gr. blauwe bessen
Ik zag dit recept staan in de allerhande en was gelijk enthousiast. De combinatie van blauwe bessen en citroen vindt ik heerlijk! Bij dit recept is er ook amandelmeel toegevoegd wat net weer een andere smaak geeft aan deze cakejes. Kortom, deze cakejes wil je echt een keer maken en ze lekker opeten.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Vet een muffinvorm (voor 12 muffins) in met boter en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem uit de muffinvorm.
-
Was de citroen en dep droog. Rasp de schil van de citroen.
-
Doe boter, suiker en de citroenrasp in een kom.Mix op middelhoge snelheid tot een bleke massa.
-
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar.
-
Voeg het amandelmeel in porties toe en mix door elkaar.
-
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en mix op lage snelheid door elkaar.
-
Voeg het citroensap toe en meng door elkaar.
-
Verdeel het beslag over de muffinvorm.
-
Verdeel de blauwe bessen over het beslag. Duw de blauwe bessen voorzichtig in het beslag.
-
Bak de cakejes in 30 min. bruin en gaar. (controleer met een satéprikker)
-
Laat de cakejes 10 min. afkoelen in de vorm.Keer de vorm om op een rooster en laat de cakejes verder afkoelen.
-
Roer voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap tot een dik vloeibaar glazuur.
-
Schep het glazuur over de cakejes.
-
Laat het glazuur naar beneden druipen.
- Decoreer met de blauwe bessen.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil