Tartelettes met blauwe bessen

Blauwe bessen heb ik vaak in huis/in de vriezer. We eten ze graag zo op. Ik gebruik ze ook graag in baksels. Deze keer heb ik heerlijke tartelettes met blauwe bessen gemaakt. Ze smaakten heerlijk en zien er ook nog mooi uit. Ik vul de tartelettes pas vlak voor serveren zodat de tartelette bodem krokant blijft. Met dit recept maak ik 6-8 taartjes.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.
  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
  • Vet de bakringen licht in met boter.
  • Bekleed de bakringen met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Zet de taartjes 15-30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
  • Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
  • Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
  • Laat de taartjes op een rooster afkoelen.

 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe 300 gr. blauwe bessen in een pan.
  • Voeg de suiker en het water toe. 
  • Breng aan de kook en kook de bessen op laag vuur 4-5 min. 
  • Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine toe.
  • Meng goed door elkaar tot de gelatine is opgelost.
  • Giet het blauwe bessen mengsel in een schaal en laat het afkoelen in de koelkast.

 

  • Schep de banketbakkersroom in een spuitzak.
  • Vul de tartelettes voor de helft met banketbakkersroom.
  • Verdeel het blauwe bessen mengsel over de tartelettes.
  • Verdeel de overige blauwe bessen over de tartelettes.
  • Bewaar de tartelettes in de koelkast tot gebruik.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil