Tartelettes met abrikozen en rozemarijn

Ik zag dit recept in de delicious staan en het leek me erg lekker. Ik heb wel een aantal dingen anders gedaan dan in het recept stond. Het recept hieronder is zoals ik de taartjes heb gemaakt. De combinatie van abrikozen en rozemarijn is erg lekker. Met een scheutje van de siroop maak je de taartjes helemaal af. Het recept is voor 8 taartjes. Belangrijk is dat je de taartjes pas vult als je gaat serveren anders worden de bodempjes helemaal zacht en dus een stuk minder lekker. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Leg een schone theedoek ik een vergiet. Zet het vergiet in een bak.

  • Schenk de yoghurt in de theedoek en bind de theedoek dicht met een elastiekje of touwtje.

  • Zet het geheel minimaal 4 uur in de koelkast.

 

  • Maak ondertussen het deeg voor de bodempjes:

  • Doe bloem, poedersuiker, amandelmeel, boter en zout in de kom van de keukenmachine. 

  • Druk een paar keer op de knop zodat het mengsel fijne kruimels heeft.

  • Klop het ei los en voeg de helft toe aan het mengsel in de keukenmachine.

  • Kneed alles door elkaar tot het een bal vormt. 

  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg ongeveer 1 uur in de koelkast.

 

  • Doe ondertussen het water met de abrikozen, suiker en takjes rozemarijn in een steelpan. 

  • Breng het mengsel aan de kook en kook 25-30 min. op laag vuur tot een siroop.

  • Schenk de siroop door een zeef uit de pan in een maatbeker en laat afkoelen. 

  • Leg de abrikozen op een bordje en laat afkoelen.

 

  • Ga verder met de hangop: 

  • Maak de theedoek open en schep de yoghurt in een kom.

  • Voeg de vanillesuiker toe en roer goed door de yoghurt.

  • Dek de kom af met plasticfolie en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.

 

  • Ga verder met de bodempjes:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.

  • Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 gelijke stukken.

  • Vet de gekartelde vormpjes in en duw het deeg in het vormpje.

  • Zorg dat het deeg mooi verdeeld is in het vormpje.

  • Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.

  • Bak de taartbodempjes in het midden van de oven in 10-15 min. gaar en bruin.

  • Haal de bodempjes uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

  • Snij de abrikozen(bewaar er 8) in stukjes en meng door de hangop. 

 

  • Als je de taartjes gaat serveren: Vul de taartbodempjes met hangop.

  • Leg op elk taartje een abrikoos.

  • Giet een beetje siroop over de taartjes. 

  • Decoreer eventueel met een takje rozemarijn. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil