Tagliatelle met citroenkip

Dit is een heerlijk recept wat helemaal niet moeilijk te maken is. Toch smaakt dit recept heerlijk. Heb je geen tagliatelle in huis of wil je liever andere pasta gebruiken dan kan dat prima. Ik serveer meestal ook nog 1 of 2 soorten groenten bij de pasta.  Kortom, een heerlijk recept voor 3-4 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Kook de tagliatelle zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Snij de kipfilets 1 of 2x horizontaal doormidden zodat je dunne plakjes kip hebt.
  • Leg de kip tussen 2 stukken plasticfolie en sla de kip met een vleeshamer of de onderkant van een pan plat.
  • Doe de bloem in een diep bord en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng door elkaar.
  • Haal de kip door de bloem zodat de kip rondom bedekt is met bloem en leg de kip op een bord.
  • Verhit in een koekenpan een klontje roomboter met een scheutje olijfolie.
  • Bak de kip op middelhoogvuur rondom gaar. (Dit gaat snel doordat de kip erg dun is)
  • Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  • Dek de kip af met aluminiumfolie zodat de kip warm blijft.
  • Pel de ui en snipper de ui fijn.
  • Bak de ui in dezelfde pan als de kip tot de ui glazig is. 
  • Zet het vuur uit en voeg een klontje roomboter toe aan de pan. 
  • Laat de boter smelten in de pan.
  • Voeg het sap van ½ citroen toe aan de pan en meng met de boter.
  • Voeg de fijngehakte peterselie en de rasp van 1 citroen toe en meng door elkaar.
  • Schep de tagliatelle op een bord, voeg de kip toe en giet wat saus over het gerecht. 
  • Strooi eventueel nog wat peterselie over de pasta. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil