Suikerbrood

Zo af en toe een plakjes suikerbrood met een laagje boter erop vind ik erg lekker. Ik had wel eens eerder suikerbrood gemaakt maar was er niet zo enthousiast over. Dit recept kreeg ik door via mijn schoonzus. Zij had het suikerbrood gemaakt en ik mocht proeven. Het was erg lekker dus ik besloot om het ook te maken. Een goede keuze zo blijkt want het is een heerlijk brood. Het suikerbrood kan je goed invriezen zodat je later nog wat hebt. Het recept komt van de site liefdevoorlekkers.nl 

  

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe de melk, boter en gembersiroop in een pan. 

  • Verwarm dit al roerend maar laar het niet koken. 

  • Als de boter gesmolten is en het mengsel lauw-warm is mag de pan van het vuur. 

  • Doe de bloem, gist, kaneel, zout en anijszaad in een kom en roer door elkaar. 

  • Giet langzaam het melk-boter mengsel bij de bloem terwijl je het geheel mixt. 

  • Kneed het mengsel zo'n 5 min. met een mixer met deeghaak door. 

  • Dek de kom af met plasticfolie en laat 15 min. staan. 

 

  • Mix het deeg nogmaals door nu zo'n 8 min. 

  • Vet ondertussen een cakevorm in en bekleed met bakpapier. 

  • Voeg de parelsuiker toe en kneed dit met de hand door het deeg. 

  • Maak van het deeg een rol die in je bakblik past. 

  • Leg het deeg in het bakblik en dek af met plasticfolie. 

  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats. 

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  • Bak het brood af in 25-30 min. 

  • Laat het brood afkoelen in de vorm. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil