Stroopwafel slof

Een heerlijke slof met stroopwafels en dulce de leche. Dulce de leche heb ik zelf gemaakt door een blikje gecondenseerde melk 2-3 uur te koken in water. Je krijgt hierdoor super lekkere karamel. Wil je lactosevrije dulce de leche maken, gebruik dan gecondenseerde kokosmelk. De slof is voor 6 personen. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Maak nu het deeg voor de bodem:
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 
  • Voeg suiker, basterdsuiker, en een snufje zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw het deeg plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het spijs met ½ ei door elkaar.
  • Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje. 
  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.
  • Druk met een sloffenvorm het deeg uit. 
  • Leg het deeg in de vorm op de bakplaat.
  • Spuit een laagje spijs op het deeg tot 1 cm van de rand.
  • Bak de slof in 25 min gaar. 
  • Laat de slof afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
  • Voeg 1 el dulce de leche toe aan de slagroom en klop de slagroom stijf.
  • Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Verdeel 3-4 el dulce de leche over de sloffenbodem.
  • Spuit toeven slagroom op de slof.
  • Schep 2 el dulce de leche in een spuitzak.
  • Spuit streepjes dulce de leche over de slagroom. 
  • Snijd de fudge in kleine stukjes en verdeel over de slagroom.
  • Bewaar de slof in de koelkast.
  • Snijd de slof vlak voor serveren in 6 stukken.
  • Steek in elk stukje een kleine stroopwafel. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil