Ingrediënten
Voor de sloffen bodem:
- 125 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
- 90 gr. boter
- 50 gr. suiker
- 40 gr. licht bruine basterdsuiker
- ½ eidooier
- Snufje zout
- 150 gr. amandelspijs
- 1 ei
Voor de topping:
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Dulce de leche
- Fudge
- Kleine stroopwafels
Een heerlijke slof met stroopwafels en dulce de leche. Dulce de leche heb ik zelf gemaakt door een blikje gecondenseerde melk 2-3 uur te koken in water. Je krijgt hierdoor super lekkere karamel. Wil je lactosevrije dulce de leche maken, gebruik dan gecondenseerde kokosmelk. De slof is voor 6 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Maak nu het deeg voor de bodem:
- Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom.
- Voeg suiker, basterdsuiker, en een snufje zout toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.
- Verpak het deeg in plasticfolie, duw het deeg plat en leg 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het spijs met ½ ei door elkaar.
- Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.
- Druk met een sloffenvorm het deeg uit.
- Leg het deeg in de vorm op de bakplaat.
- Spuit een laagje spijs op het deeg tot 1 cm van de rand.
- Bak de slof in 25 min gaar.
- Laat de slof afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
- Voeg 1 el dulce de leche toe aan de slagroom en klop de slagroom stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Verdeel 3-4 el dulce de leche over de sloffenbodem.
- Spuit toeven slagroom op de slof.
- Schep 2 el dulce de leche in een spuitzak.
- Spuit streepjes dulce de leche over de slagroom.
- Snijd de fudge in kleine stukjes en verdeel over de slagroom.
- Bewaar de slof in de koelkast.
- Snijd de slof vlak voor serveren in 6 stukken.
- Steek in elk stukje een kleine stroopwafel.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil